Werkwijze, meer dan alleen gewichtsconsulente!

Nadat je contact met me hebt opgenomen, maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Dit kennismakingsgesprek doen we telefonisch, zodat je de eerstvolgende keer dat je langs komt zou kunnen starten. Dit gesprek is gratis en geheel vrijblijvend en biedt ons beiden de mogelijkheid om te kijken of we samen jouw doel(en) denken te kunnen gaan bereiken. Bij dit gesprek gaan we dieper in op jouw eetverleden, je bewegingspatroon, jouw (gewenste) lifestyle en evt. andere relevante zaken, die hebben bijgedragen aan de huidige situatie. Als we er beiden van overtuigd zijn de samenwerking te willen aangaan, plannen we een eerste afspraak om te gaan starten. 

 

Het plan
Vervolgens ga ik aan de slag met een voedingsplan en een beweegplan. Dit baseer ik op het kennismakingsgesprek wat we hebben gehad, waardoor ik goed kan inschatten hoe jouw plan er uit moet komen te zien. Mijn doel is namelijk om het plan bij jou levenswijze te laten passen, met slimme aanpassingen, zodat je het langdurig vol kunt houden.
Zodra het plan gereed is kom je naar mij toe, bespreken we het plan en kun je aan de slag.  Het is altijd mogelijk om hierin dingen te wijzigen, het plan is flexibel. 
In het plan vind je ook tips terug over welke voeding het beste is, welke ingrediënten je het beste kunt mijden en waar je vooral op moet letten bij het boodschappen doen. Dit zijn geen ingewikkelde lijstjes, maar een kort overzicht van de do’s en dont’s van de producten die bij jouw voedingspatroon passen.

 

Het vervolg
Na twee weken kom je bij mij terug, dan kijken we wat het verschil met de eerste keer is en hoe het plan je bevalt. Je ontvangt dan een nieuw schema met nieuwe producten en recepten. Voordat de eerste twee weken om zijn, hebben we al meerdere malen contact via whatsapp, want ik wil weten hoe je je voelt en wat er gebeurt. 
Hierdoor zien we al snel of we op de juiste weg zitten naar een goede balans. 
Vervolgens blijf je weer twee weken weg, zodat je weer een goed resultaat kunt behalen.

Uiteraard blijven we contact houden tussen de weegmomenten door, via whatsapp of evt mail. Het voedings- en beweegplan wordt steeds meer eigen en je gaat zelf ook bewuster nadenken over keuzes. Afhankelijk van je doel(en), blijft het contact twee-wekelijks voor ca. drie maanden, waarna we een evaluatiemoment van je doel(en) zullen plannen. Vervolgens is het aan jou om te bepalen of jij vindt dat het twee-wekelijks contact nog voortduurt, of dat je er van overtuigd bent dat je het vanaf nu alleen kunt. Er zijn diverse pakketten waar je uit kunt kiezen om op gewicht te komen en vooral te blijven !!

Samen gaan we op weg naar de juiste balans en zodra we er van overtuigd zijn, kun jij dit traject alleen verder!
Zoals de titel zegt: meer dan een gewichtsconsulente, ook dat wat er speelt in jouw leven is belangrijk. Voeding heeft veel met pscyhe te maken, uit mijn ervaringen blijkt dat het meenemen van dit stuk wel degelijk helpt om het voedingspatroon vast te houden.